Column | Help mijn huid heeft zomerstress!

Te veel blootstelling aan Uv-licht doet de huidcellen geen goed. Maar ook het vaker douchen, veel zwemmen en smeren met vette zonnebrandproducten is echt too much voor de hardwerkende huidcellen. Het gevolg is vaak rode vlekken, puistjes of schilfers. En ook jeukende, droge armen en benen klinkt bij velen bekend.

Wat gebeurt er als jij heerlijk van de zon geniet?

1. De zon onderdrukt het immuunsysteem waardoor makkelijker ontstekingen kunnen ontstaan in de opperhuid. Deze veroorzaken weer een snellere afschilfering van huidcellen. De huid probeert namelijk op deze manier van de ontsteking af te komen. Vandaar dat de huid in de zomer vaak schilferig is.

2. Door vette zonnebrandcrème kunnen de poriën in de huid verstoppen. Met als gevolg puistjes.

3. Lekker dobberen in warm zwembadwater is heerlijk, maar tast de huidvetten aan. Vooral de huid van armen en benen droogt snel uit. Omdat op deze plekken maar weinig talgklieren zitten die voorkomen dat de huid uitdroogt.

4. Na het zonnen en zwemmen extra douchen? Niks aan de hand zolang je zorgt voor een milde reiniging met behoud van natuurlijke huidvetten. Maar de schuimende douchegels en geurende bodylotions in appartementen, hotelkamers of je eigen koffer zijn een aanslag op je huid.

Tip: vraag naar de producten van Loveli!

5. Veelvuldig gebruik van verschillende verzorgingsproducten doet de huid meer kwaad dan goed door de vele toegevoegde hulpstoffen. Irriterende emulgatoren, conserveringsmiddelen, kleurstoffen zijn - in combinatie met Uv-licht- een belangrijke veroorzaker van zonneallergie.

Is jouw huid ook zo onrustig of droog na de zomerperiode?

Voor de onrustige huid met vlekjes en puistjes - Beperk tijdelijk het aantal verzorgingsproducten zodat de huid tot rust komt. Reinig het gezicht 's ochtends en 's avonds met een milde melk zoals de Cenzaa Velvet Creamy Milk en gebruik overdag een weinig vette crème.

Last van een droge huid en schilfers? - Gebruik alleen lauwwarm water onder de douche. Ja, ook zonder douchegel wordt het lichaam schoon! Het is nu belangrijk om huidvetten vast te houden i.p.v. op te lossen met irriterende reinigingsproducten en zepen. De huidbarrière herstelt door te voeden. Gebruik voor het gezicht een hydraterende emulsie. Gebruik voor het lichaam een voedende bodyolie zonder irriterende emulgatoren en conserveringsmiddelen. Zoals de Loveli Body Oil. Breng het aan op de natte huid na het douchen en droog daarna af. Doordat je huid nog vochtig is wordt de olie nog beter opgenomen.

Tue, 26 September

Anke Munsterhuis SKIN & RELAX

Anke Munsterhuis

Kerkweg 24
7561 PT Deurningen

Op de hoogte blijven over alles wat het beste is voor jouw huid?

text
E-mail