Column | In 6 stappen naar een gezonde stralende huid

Het verzorgen van je huid hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Voor een mooie en gezonde uitziende huid zijn de 6 volgende stappen van essentieel belang.


STAP 1: REINIGINGEN
De allerbelangrijkste stap, die absoluut nooit mag worden overgeslagen. Reinig je huid 's ochtends én vooral 's avonds met een reinigingsproduct passend bij je huidtype. Een goede reiniging wordt altijd gevolgd door een lotion. Deze hersteld de PH-waarde van je huid en transporteert werkstoffen naar diepere huidlagen.

De [Cenzaa Velvet Creamy Milk] is een zachte romige emulsie, uitermate geschikt als milde oogmake-up reiniging en is geschikt voor de meest gevoelige huidtypen. Opvolgend de verfrissende [Cenzaa Illuminating Mist] een essentiële lotion met anti-oxidanten werkt verkwikkend, egaliserend, vochtherstellend en stimuleert de opname en de effectiviteit van uw huidverbeterende producten na de reiniging.


STAP 2: DIEPTE REINIGING
Je hebt al gemerkt dat het schoonhouden van je huid erg belangrijk is. Eén maal per week een peeling gebruiken is dan ook een must. Als de huid het toe laat zelfs 2 keer. Door je huid regelmatig te peelen blijft je huid fris en schoon. Talg kan makkelijker afvloeien en dit zorgt ervoor dat je minder snel verstoppingen en onzuiverheden hebt.

Er zijn verschillende mogelijkheden zoals de [Cenzaa Crystal Orange Cleanser] een ultrazachte 2 in 1 reinigingsgel die je huid diep zuivert en een lichte peeling geeft. Deze kan je zelfs om de dag gebruiken als je huid het toelaat. Een echte topper is het [Cenzaa Illuminating Masq] een intensief herstellend fruitzuur masker. Het egaliseert huidoneffenheden, zorgt voor een maximale celvernieuwing en verfijnt grove poriën. Ook uitermate gezicht bij acné.

STAP 3: COMPLEX
Een complex of serum is de levensverzekering voor je huid. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Een complex is een dunne fluid en bevat de meest krachtige dosis aan werkstoffen die de huid maximaal verbeteren, oppeppen, lichter maken of beschermen. Een paar geconcentreerde druppels zijn super-efficiënt, dus je doet er lekker lang mee!

Er zijn complexen voor iedere huid, altijd en overal, man of vrouw, jong of oud. Voor de gevoelige rode huid de [Cenzaa Calming Power] een intensief herstellend complex, kalmeert en vermindert roodheid en ontsierende adertjes en stimuleert het genezingsproces. Voor de onzuivere huid [Cenzaa Rebalancing Power] een intensief zuiverend, talgregulerend, hydraterend complex met ontstekingsremmende eigenschappen.

STAP 4: 24H-CRÈME
Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei factoren die onze huid schade toe kunnen brengen. Daarom is het heel belangrijk de juiste crème te gebruiken die bij je huid past. Het is dus verstandig om je huid goed te laten analyseren zodat we kunnen kijken bij welke producten je huid baat heeft.

De Cenzaa crèmes zijn hoog geformuleerd met werkstoffen en gericht op huidverbetering. Bij dagelijks gebruik merk je snel dat je huid er baat bij heeft en er dus mooier uit gaat zien. Er zijn er te veel om uit te lichten net als bij de complexen meer ik pak er even twee uit. [Cenzaa Sweet Heaven] herstelt de vochtarme en droge huid intensief en gaat huidveroudering tegen door het collageen en elastine in de huid te stimuleren. [Cenzaa Energetic Dream] dé anti-aging crème die zorgt voor verjonging vitaliteit, optimale versteviging en een stralende, egale huid.

STAP 5: MASKER
Regelmatig gebruik maken van corrigerende maskers houdt je huid gezond, net als regelmatige lichaamsbeweging je lichaam in vorm houdt. Er zijn verschillende maskers voor verschillende huidtypen en condities. Elk masker geeft je huid een oppepper die het nodig heeft, of dit nu komt door veranderde weersomstandigheden, stress, slechte voeding of je wil je huid snel een effectief verbeteren.

[Cenzaa Relaxing Touch] Een intensief kalmerend, ontstressend en hydraterend masker voor de gevoelige en geïrriteerde huid. Gaat roodheid tegen en geeft direct een comfortabel gevoel aan je huid. [Cenzaa Delight Touch] geeft volume, spankracht elasticiteit en een onmiddellijke vochtboost aan je huid.

Tip: de Relaxing Touch en Delight Touch zijn ook uitermate geschikt als intensieve nachtverzorging.

STAP 6: BESCHERMEN
Er wordt wel gezegd dat 90 % van de verouderingsproblemen van de huid veroorzaakt zijn door de zon. Maak er een gewoonte van om je huid altijd tegen de zon te beschermen met een extra zonfilter. Dit geld zomer en winter voor je gezicht-decolleté maar vergeet ook zeker je lippen en je handen niet. Blootstelling aan de zon is funest.

De Cenzaa crèmes en de BB Creams zijn al voorzien van een natuurlijke filter, dit is heel mooi meegenomen maar absoluut niet voldoende. Voor een optimale werking van een zonfilter moet deze regelmatig aan worden gebracht. De [Cenzaa Facial Protection] is hier een goed product voor. Verkrijgbaar in medium(winter) en hoog(zomer). Het gaat huidveroudering en ongewenste pigmentatie tegen, en geeft optimale DNA-bescherming. En zorgt ook nog eens voor optimaal vochtherstel. Het is op warme dagen dus ook heel goed als dagcrème te gebruiken zonder de 24H-crème. [Cenzaa BB Cream] is een getinte dagcrème en verkrijgbaar in 3 tinten. De crème hydrateert, beschermt en gaat huidveroudering tegen en bevat een medium protection.


Wil jij ook een mooie stralende gezonde huid, maar je weet niet waar je moet beginnen? Kom langs in de praktijk voor een vrijblijvend huidadvies. We kijken samen wat jou huid nodig heeft. De mooiste start zou de Cenzaa Clearify 45 minuten behandeling zijn. Dan kunnen we samen goed oordelen wat jouw huid nodig heeft en start je direct met een mooie schone huid.
-Online afspraak maken-